Pressmeddelanden

2018 09 20

Firesafe /Kidde placerar sitt centrallager i Arboga Teknikpark.

Firesafe / Kidde som är ledande i Norden inom brandskydd har beslutat att lägga sitt centrallager för den svenska verksamheten i Arboga Teknikpark. Ett långt hyresavtal har skrivits med Sturestadens Fastighets AB som kunde erbjuda en bra lokal på området som nås smidigt från både E 18 och E 20. I september påbörjas flytten från olika orter i Sverige. Initialt kommer 4 personer att arbeta på företaget i Arboga.

-    Vi är mycket nöjda med läget i Arboga för vårt centrallager, vi är mycket beroende av snabba logistiklösningar för att på ett optimalt sätt förse vår verksamhet med produkter. Vi samlar lager från tre orter i Arboga och vårt nya centrallager blir en viktig del i vår framtida expansion på den Svenska marknaden säger vd på Firesafe/Kidde  Anders Lindkvist

Vi hade möjlighet att snabbt komma med ett bra förslag på en lokal där många av företagets önskningar kunde erbjudas. Dessutom är vi glada för att Arboga kan få ett än mer differentierat näringsliv med nya branscher säger Carin Bastås, marknadsansvarig på Sturestaden Fastighets AB.

Vi och Arboga gläds åt att få bli hyresvärd till Firesafe / Kidde företaget säger Robert Wibom vd på Sturestadens Fastighets AB

 

2018 06 20                                                                                         

Ny hyresgäst till Arboga Station

Ett långt hyresavtal har tecknats i fastigheten Brevbäraren 1, i Arboga Station mellan företaget City Gym KAK AB och Sturestadens Fastighets AB. Företaget som f.n har sina lokaler i Engelbrektsskolan har nya ägare som nu vill utöka sin verksamhet, bli mer synliga, få bättre tillgänglighet och öppna sin populära Miloncirkel  även i Arboga. Milon är en cirkelträning som endast tar 17 minuter och passar ung som äldre, tränad som otränad. I Milon tränar du alltid rätt, du behöver inte ställa in några maskiner och du tränar 40% effektivare. Dvs. du tränar enkelt – säkert och effektivt med Milon.

Citygym finns även i Köping, Kungsör och Kolsva.

- Vi planerar för att öppna ett nytt fräscht gym under hösten och välkomnar alla att prova vår maskinpark som ska vara anpassad för alla målgrupper säger Margret Lundgren, platsansvarig tillsammans med Johan Sjöman på nya City gym i Arboga.

-  Det är roligt att vi kunde erbjuda en bra lokal för ombyggnad med centralt läge till ett företag som vill satsa långsiktigt. Lycka till önskar vi alla på City Gym säger Robert Wibom, vd på Sturestadens Fastighets AB.

 

 

 

 

 

 

 

2017 11 23

Ny ägare till Skoogs i Arboga – satsar på exporten

Idag undertecknades ett köpeavtal som innebär att Sturestadens Fastighets AB förvärvar fastigheten  Arboga - Gösen 14 av Skoogs Maskin & Svets AB  på Köpingsvägen 18 i Arboga.  Totalarealen är 9265 kvm och byggnaderna som innefattar både verkstad, kontor och lager är på 3441 kvm.

Affären innebär att en ny hyresgäst tar över verksamheten som familjen Berthold och Britt Skoog drivit sedan 1974. Den nya hyresgästen familjen Anders och Katarina Byttner skriver ett 7 årigt hyresavtal med Sturestadens Fastighets AB och fortsätter med samma verksamhet och sysselsätter 12 personer i Arboga. "Min vision är att bygga vidare på verksamheten och satsa på att öka exporten av framförallt Ergolift, men också att Skoogs fortsätter vara en duktig underleverantör till industrin i regionen", säger Anders Byttner.

Arboga 2017 11 23

 

För mer information

Sturestadens Fastighets  AB   Robert Wibom                            076  848 01 60

Skoogs Maskin & Svets   AB   Berthold Skoog                           070  855 84 39

Skoogs Maskin & Svets   AB   Anders Byttner                            070  759 37 25

 

2017 04 25

Företaget Nederman Nordic AB undertecknade under dagen ett 3 årigt hyresavtal med Sturestadens Fastighets AB för lokaler i byggnad 24 i Arboga Teknikpark. Nederman Nordic som är världsledande i industriell luftfiltrering grundades i Sverige 1944. Huvudkontoret ligger i Helsingborg. Flytten kommer att påbörjas i maj månad. Vi hälsar all personal välkommen till Arboga Teknikpark.

2017 02 22

Idag tecknades ett 3-årigt hyresavtal mellan Sturestadens Fastighets AB och GK (Gunnar Karlsen) för en uthyrning i vår fastighet Gösen på Köpingvägen 12. Hyresavtalet innebär att företaget får en lokal förankring för sin personal med både kontor och lager i Arboga. GK har gått från att vara en lokal norsk ventilationsentreprenör för 50 år sedan till att bli en ledande nordisk inneklimatskoncern. GK finns på flera orter i både Norge, Sverige och Danmark. Vi hälsar Joel Ganell med personal välkommen med inflytt efter sommarsemestern.

2017 01 05

Företaget Custom Sulky Sverige AB har skrivit ett 3 års hyresavtal med Sturestadens Fastighets AB för en lokal i Arboga Teknikpark. Sadelmakeriet som drivits av Anna-Lena Ivarsson på Mariebergs Travbana i många år har sålt sitt företag till Custom Sulky Sverige AB som nu etablerar sig i Arboga. Företaget syr och tillverkar all textilproduktion som en travhäst och travkusk kan behöva.

2016 06 17

Beslut om Ljungdahlsbacken

Styrelsen i Sturestadens Fastighets AB beslutade idag att starta bygget av 28 hyreslägenheter i 8 våningar i projektet Ljungdahlsbacken på fastigheten Porsen. Byggnationen startar efter semestertiden och inflyttning planeras till slutet av 2017.

 

Nya hyresrätter - Ljungdahlsbacken

Sturestadens Fastighets AB beslutade på styrelsemötet den 26 februari att ta fram ett förslag på nybyggnation av hyresrätter på kvarteret Porsen i Arboga. Tomten ligger attraktivt med endast 3 minuters promenad till Arboga Station och den fina stadskärnan. Bostadsområdet kommer att heta Ljungdahlsbacken och kommer att bestå av ett hus på 7 våningar med mestadels två och trerumslägenheter med balkong. Inflytt beräknas till 2017. Inom kort kommer mer information att finnas under fliken bostäder på denna websida.

UNHCR 2015-10-23

Sturestaden Fastighets AB har givit stöd till UNHCR.

 

Arboga blir plats för Sveriges nya whiskydestilleri 2015-08-10

Det är nu helt klart att företaget Nordic Whisky Capital bygger ett nytt whiskydestilleri i Arboga. Alla avtal är påskrivna. Företaget kommer att bygga destilleriet i lokaler i Arboga Teknikpark.

Destilleriet kommer att ha den allra senaste tekniken och bli en ren produktionsanläggning för högklassig whisky. Företaget Nordic Whisky Capital är ett utvecklings- och ägarbolag i whiskybranschen. Företaget är bland annat näst största ägare i BOX destilleri.

  

Pressmeddelande från polisen 2015-07-17

Vårt kontor på Herrgårdsgatan 21 i Arboga är för närvarande stängt p.g.a en olyckshändelse 4 juli. ( se  tidigare pressmeddelande nedan)

Återuppbyggnad av fastigheten kommer att ta minst ett halvår. From 20 juli kommer vi att ha tillfälliga lokaler på två olika adresser. Robert Wibom, vd och Karl-Erik Andersson och Krister Larsson kommer att finnas på Norra Ågatan 27 tillsammans med vår ekonomiavdelning.

Vår kundmottagning och uthyrning kommer att finnas på Kyrkogatan 12 A (intill Trefaldighetskyrkan). Vår växel och övriga telefoner fungerar som vanligt. Vid serviceanmälan för våra hyresgäster gäller samma uppgifter som tidigare.

 

Arkivcentrum Arboga

Sturestadens Fastighets AB och det nya bolaget Örebro & Västmanlands Arkiv AB har kommit överens om ett nytt 15 årigt hyresavtal i fasigheten Gösen på Köpingsvägen 12. Ytan är på 1500 kvm på våning 1 och ska användas till att att bygga upp en Arkivdepå för de bägge länen. I fastigheten Gösen finns plats för flera och förhoppningen är att fler arkiv kan komma efter.   

 

Nyöppning av Fluggerbutiken idag

Idag vid lunchtid invigdes butiken av kommunstyrelsens ordförande Agneta Bode och nya ägaren Björn Rosengren med familj. Butiken med samma utbud som förut kommer att utvecklas och delvis byggas om. Maria Nord , en av de tidigare ägarna kommer att vara anställd i butiken och bidra med sitt kunnande. Sturestadens Fastighets AB önskar lycka till.

 

Sturestadens Fastighets AB genomför en boendeenkät

Runt den 20 mars skickas en boendeenkät ut till alla småhus/villahushåll i Arboga kommun där minst en person är 55 år eller äldre.  Syftet med enkäten är att undersöka förutsättningarna och möjligheterna för att bygga ett nytt boende för den målgruppen i Arboga. Vilka behov är viktigast i vårt framtida boende ? I slutet av april hoppas vi kunna presentera resultaten från boendeenkäten.

Om du fått ett brev och ska svara på enkäten ber vi dig gå in under fliken "Bostäder" och klicka på länken.

 

Byte från Tele2 till Bredbandsbolaget

Alla våra bostadshyresgäster på Örtagården har fått information per brev om bytet av leverantör till Bredbandsbolaget för våra tv & bredbandstjänster. Nu finns chansen att få ytterligare information i Arboga. Lördagen den 11 april parkerar deras informationsbuss utanför Flügger (Gamla OK macken) i Arboga mellan kl. 10.00 - 17.00. Välkommen med dina frågor.
 

 Välkommen på Arbogas Företagsfrukost

Onsdagen 25 februari är Sturestadens Fastighets AB värd för kommunens företagsfrukost. Från kl.7.30 är Stadskällaren öppen och dagens tema är " Hur skapar vi ett näringslivsklimat i toppklass ? Robert Wibom presenterar företaget och dessutom kommer vår nya hyresgäst Lackspecialisten i Västerås AB att var med. Sturestaden bjuder på frukosten.

Välkommen !

 

Ny hyresgäst i Arboga Teknikpark

Lackspecialisten i Västerås AB som är ett dotterbolag till MPA AB från Västerås utökar och öppnar ny lackverkstad i februari. Företaget arbetar främst med arbeten inom industrilackering, såsom våt och pulverlackering. Vi hälsar Stefan Jansson med medarbetare välkomna till Arboga och Teknikparken. Har du möjlighet att vara med på Företagsfrukosten på Stadskällaren onsdag 25 februari kl. 8.00 så berättar Stefan mer om företaget.

 

Arboga Teknikpark erbjuder fina lokaler.

Just nu kommer vi att få fina verkstadslokaler för uthyrning i Arboga Teknikpark. Lokalerna finns i olika storlekar och passar olika verksamheter. Alldeles intill E 20 och E 18 och dessutom inom ett inhägnat, säkert område.  Behöver du en kontorsplats ? Då har vi Sturestadens kontorshotell inom området som har flera alternativ att erbjuda. Läs mer under fliken Lediga lokaler.

 

Arboga Stations Cafe öppnar den 16 december.

Entreprenörerna Thomas och Georg slår upp portarna och kan erbjuda både biljetter, tidningar, godis, kaffe med dopp, smörgåsar och lättare maträtter. Nytt blir även deras speciella Pic à Pizza koncept från Spanien. Så småningom kommer även spanska delikatesser att kunna köpas här på Arboga Station.

Vi önskar dom lycka till !

 

Nya bänkar till väntsalen. 

Samma dag kommer ett annan nyhet till Arboga Station. Efter en renovering i väntsalen har Sturestaden köpt in nya bänkar för resenärerna. Green Furniture heter företaget som levererar dom och du känner igen dom från bl.a Stockholm Central mfl stationer runt om i landet. Det kommer två modeller varav den ena kallas seniorbänk.

 

Nytt avtal om caféet i Arboga Station (2014-10-10)

Sturestadens Fastighets AB har skrivit ett avtal med en entreprenör för att öppna caféet i Arboga Station. Konceptet kommer att innehålla både lättare maträtter, kaffe, smörgåsar, tidningar och mycket mer. SJ/VL biljettförsäljning kommer också att servas härifrån. Lokalen kommer att byggas om och en nyöppning är planerad till december månad. Mer information kommer.

 

Nya bostäder kvarteret Spirean (2012-10-29)

Sturestaden satsar nu på att bygga bostäder i Arboga. Först ut blir kvarteret Spirean. Det finns mer information om Spirean under fliken Bostäder.

_ _ _

25 nya arbetstillfällen till Arboga (2012-07-05)

Idag har Sturestadens Fastighets AB och Burger King tecknat ett avtal.

Idag har Sturestadens Fastighets AB och Burger King AB tecknat ett avtal om att uppföra en ny restaurang i Sätraområdet vid E18/E20, granne med Dollarstore. Hamburgerrestaurangen beräknas vara klar i december i år. 

_ _ _

Lagerutrymmen för alla behov uthyres (2011-12-09)

Öppen visning av fastigheten Gösen på Köpingsv. 12 i Arboga, måndagen den 12 dec kl 14.00. 

Öppen visning av fastigheten Gösen på Köpingsvägen 12 i Arboga, måndagen den 12 dec kl 14.00 (ingen anmälan). För mer information ring 0589-610160. Kontaktpersoner är Robert Wibom eller Carin Bastås. 

_ _ _ 

PricewaterhouseCoopers- PwC Arboga (2011-11-15)

Sturestaden hälsar vår nya hyresgäst i Kuriren PwC välkommen.

Utgångspunkten för Sturestaden Fastighets AB har varit att generera en bra arbetsmiljö när vi samarbetat med PwC och skapat Arbogas modernaste kontor. 

_ _ _ 

Dollarstore Arboga (2011-10-25)

Butikschefen Fredrik Holmström med personal välkomnar till butiken.

Arbogabutiken är på 2 800 kvm och är Dollarstores 23:e butik och den sydligaste i Sverige hittills. Butiken innebär 10 nya arbetstillfällen vilket är välkommet med dagens ungdomsarbetslöshet.

_ _ _ 

Dollarstorebygget igång på Sätra (2011-05-11)

Igår var det start för bygget av lågpriskedjan Dollarstores nya lokaler vid Sätra.

Olle Ytterberg, kommunalråd körde de första metrarna med grävmaskinen för Dollarstores nya etablering. "Varje ny etablering innebär nya arbetstillfällen och ökad service", säger en nöjd Ytterberg.

Robert Wibom, vd för Sturestadens Fastighets AB, gläds över nyetableringen och ser Sätraområdet som ett av landets expanderingsmässigt bästa lägen.

_ _ _

Dollarstore etablerar sig på Sätra (2011-03-23)

Sturestadens Fastighets AB har tecknat ett kontrakt med lågprisbutiken Dollarstore som öppnar i okt.

"Sturestaden ska vara ett verktyg för kommunens utveckling och det känns väldigt lyckat att få hit Dollarstore", säger bolagets vd Robert Wibom. "Förhandlingarna har gått smidigt då pusselbitarna fallit väl på plats", säger han och berättar att fler etableringar är att vänta Sätra.

Butiken blir på 2800 kvadratmeter och bolagets vd och grundare Peter Ahlberg säger att läget känns perfekt i Arboga.

 _ _ _

Ny hyresgäst i Kuriren (2011-03-15)

Sturestadens Fastighets AB välkomnar PWC redovisningsbyrå till att få nya lokaler i ICA fastigheten.

Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB:s redovisningsbyrå på Österled i Arboga har beslutat sig för att flytta till helt nya lokaler ovanpå ICA fastigheten, Kuriren i centrala Arboga. Ombyggnationen påbörjas direkt och inflyttning beräknas till oktober.

"Det känns som ett lyft för vårt kontor att få komma till en bra arbetsmiljö och centralt läge i stan", säger kontorschef Marie Torstensson på PWC.

 _ _ _

Titt In, nyöppning för klädbutiken i Kuriren (2010-10-07)

Titt-In hade invigning i sina nyrenoverade lokaler. Sturestadens Fastighets AB hälsade välkommen.

Välkomna tillbaka till Arboga! Samma fastighet, men en ny butik och en ny fastighetsägare. Sturestadens Fastighets AB gratulerar till nypremiären och hoppas ni ska lyckas bra i er nyrenoverade lokal med klädförsäljning för barn, dam och herr.

 _ _ _

Securitas Direct öppnar i Arboga Station (2011-02-02)

Securitas Direct blir först i Sverige med att öppna showroom/butik.

Sturestadens Fastighets AB hälsar Niclas Cladin och Ulrika från Securitas Direct välkommen till sin nya butik centralt i Arboga Station. Vi hoppas naturligtvis på ökad försäljning av våra produkter men också att vi kan bidra till att skapa lugn och trivsamhet i stationen.

 _ _ _

Modernt kontor ovanpå ICA uthyres (2010-09-15)

I fastigheten Kuriren där ICA öppnar sin nya butik finns nu möjlighet att skapa ett nytt kontor.

Centralt i Arboga, ovanpå nyrenoverade ICAbutiken i fastigheten Kuriren finns det nu möjlighet att skapa ett nytt modernt, anpassat kontor. Egen ingång från stora parkeringen. Hiss. 1 minuts promenad från Arboga Station. Runt hörnet ligger ett utbud av restauranger och cafeer.

Ta chansen och var med från början.

 _ _ _

Titt in öppnade på nytt i Arboga (2010-08-16)

Nya ICA har fått nya grannar Klädbutiken Titt in öppnade i ombyggda Kuriren med en ny butik.

Välkommen tillbaka till Fastigheten Kuriren önskar Sturestadens Fastighets AB klädbutiken Tittin som åter öppnade i Arboga. Denna gång i det norra hörnet av fastigheten med en helt nyrenoverad butik och egen entre. Eva Andersson är mycket glad över mottagandet och uppmärksamheten i Arboga.

 _ _ _

Nya ICA Arboga öppnar (2010-06-02)

9 juni kl. 10.00 slår nya ICA upp dörrarna till sin butik i Arbogas centrum. Lycka till önskar vi.

Sturestadens Fastighets AB är mycket glada att nu kunna hälsa Marcus och Terese, de nya ICA handlarna välkomna till den helt nyrenoverade butiken. Över 20 miljoner är investerade i fastigheten. I augusti kommer även klädbutiken Titt-In att öppna sin butik.Arbogas centrum blir åter levande och förhoppningen är att handeln ska blomstra.

 _ _ _

Välkomna till Bo och Företagsmässan i Arboga (2010-04-19)

Lördagen 24 april deltar Sturestadens Fastighets AB på Arbogamässan.

Välkomna till Medborgarhuset i Arboga 24 april. Mellan kl: 10.00–15.00 kan ni planlösningen och fasadförslaget för nya ICA och Titt-In i fastigheten Kuriren. Båda butikerna öppnar i sommar.

 _ _ _

Ny vd för Sturestadens Fastighets AB (2010-03-24)

1 april kommer Robert Wibom att börja sin tjänst som ny vd för Sturestadens Fastighets AB.

Hans-Olof Lund från Sturestadens Fastighets AB lämnar över vd rollen till Robert Wibom från 1 april i år. Han kommer senast från en tjänst som fastighetsdirektör på Fortifikationsverket i Eskilstuna. Hans-Olof Lund kommer att fortsätta i rollen som styrelseledamot och ägare i bolaget.

GDPR
Ny lag för behandling av personuppgifter
Din integritet är viktig för oss.

Läs mer om hur vi på Sturestadens Fastighets AB

tillämpar den nya dataskyddsförordning(GDPR)
Aktuellt
Etablering

Firesafe /Kidde AB placerar sitt centrallager i Arboga Teknikpark.

Firesafe / Kidde som är ledande i Norden inom brandskydd har beslutat att lägga sitt centrallager för den svenska verksamheten i Arboga Teknikpark. Ett långt hyresavtal har skrivits med Sturestadens Fastighets AB som kunde erbjuda en bra lokal på området som nås smidigt från både E 18 och E 20. I september påbörjas flytten från olika orter i Sverige. Initialt kommer 4 personer att arbeta på företaget i Arboga.
Nyheter
Är du en entreprenör som vill synas centralt i Arboga ?
I Arboga Station där över tusen personer passerar varje dag kan vi nu erbjuda ytor för både handel, kontor och cafe.

Vill du veta mera ?

Kontakta oss gärna.
Etablering