Lokaler och bostäder
i Arboga

Betalning av hyra

Hyran, oavsett om det är en lokal- eller bostadshyra, ska betalas i förskott. Bostadshyror ska alltid betalas senast den sista dagen i månaden före den månad hyran avser. Normalt skickas hyres­avier ut för en månad i taget, omkring 30 dagar innan avin förfaller till betalning.

Hyresgäster på Örtagården och Ljungdahlsbacken (Seniorbostäder i Arboga AB) samt Spirean I och Spirean II (Sturestadens Fastighets AB)

E-faktura

Med e-faktura gör du något bra för miljön samtidigt som du spar tid. Du får dina hyresavier samlade i din internetbank, vilket ger dig kontroll och överblick över obetalda och betalda hyror. Du anmäler att du vill ha e-faktura via din internetbank. Är du kund hos Sparbanken Västra Mälardalen, Handelsbanken eller Nordea kan du enkelt följa nedanstående länkar:

https://sparbankenvm.se/privat/betala-och-overfora/betala-rakningar-och-fakturor/e-faktura.html

https://www.handelsbanken.se/sv/privat/konton-kort-och-betala/betala/betala-rakningar

https://www.nordea.se/privat/produkter/konton-betalningar/e-faktura.html

Observera att du i din internetbank väljer Byggnadsfirman Lund AB när du lägger till e-faktura. Gäller även dig som är hyresgäst hos Sturestadens Fastighets AB eller Seniorbostäder i Arboga AB. När du har anmält att du vill ta emot e-fakturor från oss skickas hyresavin till din internetbank. Alla uppgifter som OCR-nummer, betalningsdag och belopp är ifyllda i förväg och kan inte bli fel. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa oss på telefonnummer 0589-61 01 60.

 

Autogiro

Autogiro är ett enkelt sätt att betala hyran. Med autogiro dras hyresbeloppet automatiskt från ditt konto på rätt dag (förfallodagen). I linje med vår miljöanpassning skickar vi bara ut hyresavier vid förändring av hyresbeloppet. Det finns flera sätt att anmäla sig till tjänsten. Om du har e-legitimation kan du anmäla dig till tjänsten här, genom att fylla i denna blankett:
> Medgivandeblankett för hyresgäst på Örtagården och Ljungdahlsbacken

> Medgivandeblankett för hyresgäst på Spirean I och Spirean II

Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa oss på telefonnummer 0589-61 01 60.

 

Bankgiro

Sturestadens Fastighets AB har ett dotterbolag, Seniorbostäder i Arboga AB som har ett speciellt bankgironummer avsett för hyresinbetalningar från hyresgäster på Örtagården och Ljungdahlsbacken, ­

5202-1888. Hit kan du alltid betala din hyra. Kom bara ihåg att märka inbetalningen med det OCR-nummer som finns på utskickad hyresavi. Allt för att vi så snabbt som möjligt ska kunna registrera att hyran är betald och därigenom undvika exempelvis inkassoåtgärder.

Sturestadens Fastighets AB har ett bankgironummer speciellt avsett för hyresinbetalningar från hyresgäster på Spirean I och Spirean II, 5202-1797. Hit kan du alltid betala din hyra. Kom bara ihåg att märka inbetalningen med det OCR-nummer som finns på utskickad hyresavi. Allt för att vi så snabbt som möjligt ska kunna registrera att hyran är betald och därigenom undvika exempelvis inkassoåtgärder.