Lokaler och bostäder
i Arboga

Hyr bostad
– våra lägenheter och villor Arboga

När du vill hyra en bostad i Arboga då är Sturestaden hyresvärden för dig. Vi är en trygg fastighetsägare och förvaltare som funnits i Arboga sedan 1991. Utöver kommersiella fastigheter erbjuder vi även olika typer av bostäder för uthyrning, alltifrån lägenheter till villor. Våra lägenheter i centrala Arboga ligger med bekvämt avstånd till butiker, restauranger, caféer, parker och fina grönområden. Lägenheterna består främst av tvåor, treor och fyror men även några ettor. Sturestadens bostäder passar därför både den lite större familjen eller om du bor själv.

Hög standard och miljötänk

När du hyr en bostad av Sturestaden får du ett modernt boende med hög standard. Våra fastigheter är väl underhållna vilket bidrar till att ditt hem blir både tryggt och bekvämt. Vi värnar miljön och arbetar för att bidra till ett mer hållbart samhälle. För Sturestaden innebär det bland annat att vi så långt det är möjligt använder förnyelsebara material och strävar efter att minska koldioxidutsläppen från våra fastigheter.

 

Bostäder som passar alla

Sturestadens bostäder är attraktiva och passar de flesta oavsett tidpunkt i livet – från studenter till barnfamiljer och pensionärer. Hos oss finns helt enkelt bostäder som passar alla. När du vill hyra en bostad i Arboga, oavsett lägenhet eller villa, kan du tryggt vända dig till Sturestaden.

 

Välkommen hem till din nya bostad

Oavsett vilken typ av bostad du vill hyra i Arboga har Sturestaden ett alternativ för dig – allt från lägenheter till villor. Ett stenkast från Arboga station ligger Ljungdahlsbacken som erbjuder härliga lägenheter med generösa balkonger och dessutom med all service inom bekvämt gångavstånd. Det gäller även för Gropgården i centrala Arboga med 40 lägenheter där husen är byggda helt i trä. Bekvämlighet står även i fokus i kvarteret Örtagården med seniorbostäder för dig som är 55+ och värdesätter en lugn miljö med nära till det mesta. Bor du hellre i hus med tillhörande tomt finns området Spirean med trevliga villor i två storlekar. Vill du se fler attraktiva bostäder i Arboga rekommenderar vi varmt att du besöker Byggnadsfirman Lunds hemsida där du hittar ett brett utbud av lägenheter, radhus och villor.

Ljungdahlsbacken

Ljungdahlsbacken, vårt hyreshus med 28 fina hyreslägenheter i sju våningar.

 

Området ligger ca 3 minuters promenad från Arboga Station och den fina stadskärnan. Ett bekvämt boende för dig som vill ha nära till centrum, natur och service.

 

De flesta lägenheterna är två- och trerumslägenheter med generösa inglasade balkonger. Huset har en bottenvåning och därefter sju våningar med hiss. På sjunde våningen inryms två fyrarumslägenheter. Alla lägenheter har en öppen planlösning där fönster och material ger en känsla av ljus och rymd.

Spirean – villor för ett bekvämt boende

Bostadsområdet Spirean är byggt i två etapper med start 2013. Villorna i den första etappen passar den lilla familjen, det unga paret, paret med utflugna barn eller singeln som inte vill bo i lägenhet. Den andra etappen med något större villor erbjuder generösa ytor och ett rum extra. I kvarteret Spirean bor du bekvämt i ett funktionellt, lättskött och energisnålt hus nära både stadskärnan och naturen.

 

Bostäderna har byggts som enskilda småhus och ett parhus i samarbete med företaget Mälarvillan. Kvarteret är beläget mellan Högskolecentrum och Vasagymnasiet, alldeles norr om Arboga station. Läs mer om de två villatyperna nedan.

Örtagården – populärt seniorboende för 55+

Örtagården är ett centralt och lummigt stadskvarter som byggdes 2007. Kvarteret ligger i den gamla välbevarade stadskärnan och gränsar till den vackra Ahllöfsparken. Det är endast 200 meter till affärer, livsmedelsbutiker, apotek och restauranger. Lägenheterna finns från två till fyra rum och kök och är anpassade för hyresgäster 55+. Alla har uteplatser eller balkonger som är vända inåt gården vilket skapar en lugn oas.

Kv Gropgården bild 4
Kv Gropgården bild 3
Kv Gropgården bild 2

Gropgården – 40 lägenheter i centrala Arboga 

I korsningen Nygatan/Hökenbergs gränd ligger Gropgården med 40 hyreslägenheter från ett till fyra rum och kök. Kvarteret är byggt helt i trä, så kallat KL-trä och miljöcertifieras med Svanen. Husen stod klara för inflyttning under hösten 2022. På Gropgården bor du centralt i Arbogas mysiga stadskärna med kullerstensgator, restauranger, caféer och butiker samtidigt som Arboga station ligger endast några minuters promenadväg bort.

Välkommen med din intresseanmälan för bostad i någon av våra fastigheter.