Lokaler och bostäder
i Arboga

Gropgården – 40 lägenheter i centrala Arboga

Gropgården är ett modernt kvarter i korsningen Nygatan/Hökenbergs gränd som stod klart för inflyttning hösten 2022 med 40 hyreslägenheter från ett till fyra rum och kök. Till vår hjälp har vi haft arkitekten Andreas Forsberg som har ett mycket stort kunnande och erfarenhet från genomförda projekt i känsliga stadsmiljöer. Andreas fick under 2019 utmärkelsen Årets Arkitekt när tidskriften Residence delade ut sitt stora formpris.

Välkommen med din intresseanmälan!

Vi tillämpar inte något kösystem utan fördelar ut lägenheterna med omsorg och med utgångspunkten att få rätt kund till rätt bostad.

Baptistkyrkan som uppfördes under 1800-talets andra hälft ser vi som ett viktigt karaktärsskapande element i staden. Denna återställer vi till ursprunglig form och bevarar för att kunna användas som kompletterande byggnad.

 

De nya husen ligger längs Nygatan och Hökenbergs gränd. Detta skapar tydliga gaturum och en innergård som öppnar upp sig mot sydväst och som därmed får mycket gynnsamma solförhållanden. Ytterligare ett bostadshus ligger som en förlängning av Kyrkogatan och bidrar tillsammans med Baptistkyrkan, nya förrådsbyggnader, inglasad samlingsplats och uteplatser till att skapa en trivsam brokighet inne på gården.

 

Husen är byggda helt i trä, så kallat KL-trä och byggdes under tält för att vädersäkra byggnationen. Vid de inledande markarbetena närvarande arkeologer från Stiftelsen Kulturmiljövård för att övervaka och dokumentera.

 

Lägenheterna har hög standard med diskmaskin, infälld spishäll, integrerad mikro och ugn samt tvättmaskin och torktumlare. Här hittar du spännande planlösningar där lägenheterna på övervåningarna har loft upp under takåsarna. Det finns ett brett utbud av lägenhetstyper och fördelningen ser ut enligt följande:

 

 • 5 st 1 rum & kök, 36,5 kvm
 • 5 st 1,5 rum & kök, 50 kvm
 • 1 st 1,5 rum & kök, 57 kvm
 • 1 st 2 rum & kök, 58 kvm
 • 1 st 2 rum & kök, 59,5 kvm
 • 1 st 2 rum & kök, 60 kvm
 • 6 st 2 rum & kök, 62 kvm
 • 1 st 2,5 rum & kök, 70,5 kvm
 • 1 st 2,5 rum & kök, 73 kvm
 • 2 st 3 rum & kök, 75,5 kvm
 • 1 st 3 rum & kök, 77,5 kvm
 • 4 st 3 rum & kök, 78,5 kvm
 • 2 st 3,5 rum & kök, 94 kvm
 • 2 st 3,5 rum & kök, 97 kvm
 • 7 st 4 rum & kök, 99 kvm

 

Nedan hittar du ett antal illustrationer av hur det nya kvarteret ser ut. Bild 1 visar en översikt där den vita huskroppen till vänster ligger längs med Nygatan och den röda längs med Hökenbergs gränd. Det lilla vita huset till vänster i bildens nederkant är den gamla Baptistkyrkan. På innergården finns en inglasad gemensam samlingsplats för boende i kvarteret.

 

Du hittar även vår interaktiva bostadsväljare där kan du titta mer på planlösningar, var i husen respektive lägenhet ligger samt ta del av invändiga bilder i galleriet. Du kan även ta en 360-graders rundvandring i en lägenhet och se vilken standard och utrustning vi kan erbjuda. När du klickar på en lägenhet får du upp ett utskriftsvänligt bofaktablad.

 

Gropgården är ett kvarter där vi främjar allas hälsa, därför är husen helt rökfria. Det betyder att ingen rökning är tillåten i varken lägenheterna, på balkongerna eller på gården.

 

Inflyttningen till Gropgården påbörjades i september 2022 och de flesta lägenheterna är uthyrda. Se gärna bostadsväljaren för ev. lediga lägenheter.

Klicka på bilderna för att förstora.

Välkommen till den interaktiva bostadsväljaren för Gropgården

Här kan du titta mer på planlösningar, var i husen respektive lägenhet ligger samt ta del av invändiga bilder i galleriet. Du kan även ta en 360-graders rundvandring i en lägenhet.

>>Klicka här för att läsa mer

Nyhetsbrev

Gropgården nr9 2022

Gropgården nr8 2021

Gropgården nr7 2021

Gropgården nr6 2021

Gropgården nr5 2021

Gropgården nr4 2021

Gropgården nr3 2021

Gropgården nr2 2021

Gropgården nr1 2020