Lokaler och bostäder
i Arboga

Framtidens boende är rökfritt!

För inte så länge sedan var det tillåtet att röka på arbetsplatser, på restauranger och caféer, på tåg och på flygplan. Platser som vi i dag så självklart tycker är rökfria miljöer. Men fortfarande är det tillåtet att röka i lägenheter och en helt rökfri bostad är därför alltför ofta ett privilegium endast till för den som har eget hus.

I dag är det inte längre någon som betvivlar att passiv rökning är farligt. För en astmatiker eller för små barn kan det t.o.m. vara en fara för livet. Dessutom innebär rökning inomhus en brandrisk. Eftersom det i dag inte finns något alternativ i vårt bestånd för den som inte vill utsättas för passiv rökning mot sin vilja så vill vi kunna erbjuda just ett sådant alternativ.

 

Därför har vi beslutat att Ljungdahlsbacken ska vara ett helt rökfritt hus. Faktiskt Arbogas första rökfria hyreshus. Det betyder att ingen rökning är tillåten i varken lägenheterna, på balkongerna eller på gården.

Det är viktigt att människor har möjlighet att bo i ett hyreshus där man inte får röka

Tänk dig att flytta in i en lägenhet där allt är rent och fräscht och där man inte riskerar att utsättas för rökning från grannens balkong, trappuppgången eller vid entrén. Inga fimpar som skräpar ner i närmiljön. För att undvika att rök slinker in genom fönster och dörrar kommer det även att vara rökförbud i nära anslutning till fastigheterna.

 

Rökförbudet gäller både boende och besökare. Vi tror på ett framtida rökfritt boende och vi vill på detta sätt bidra till utveckling i rätt riktning.